За пръв път българка е номинирана за най-добър учител в света

0

учителДиректорът на 60-о ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в София Таня Борисова е първата българка, номинирана за наградата “Най-добър учител в света”.  Номинацията е направена от столичен учебен център заради всеотдайните й усилия в учителската професия, за десетките спечелени проекти за привличане на деца в риск, за обучение на деца с трайни увреждания, заради участията й в международни проекти и конференции.

Престижната награда Global Teacher Prize ще бъде връчен на учител, който спечели сред номинирани от целия свят. Най-добрият учител в света ще спечелви 1 милион долара, които обикновено се даряват за благотворителност. Самата Борисова обяви, че ако спечели наградата, ще дари сумата за обновяване на 60-то училище и за изграждането на дневен център за деца и младежи с увреждания.

Конкурсът е организиран за първи път в края на миналата година и победителката за 2015 г. е Нанси Атуел от щата Мейн, САЩ, която също е дарила наградата за стипендии на талантливи учениците и за училището. Номинации и кандидатури се приемат до 10 октомври.

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *