Защо детето ви трябва да посещава детски лагер

Отишлата си изминала година донесе за целия свят огромни предизвикателства, включително и що се отнася до училището за най-малките. През възникналата пандемия от вируса COVID-19 всички ние, в личния и професионалния си живот, в институционален и бизнес план се опитахме да вземем мерки, за да не прекъсват най-важните процеси в обществото.

Като един от тези ключови процеси, образованието на малките продължи основно в електронен формат. Някои от децата имаха трудности с усвояване на материала по различните предмети. Самата липса на социализация също не е малък пропуск. Лятото е добър момент да наваксаме.

Лагерът с интензивно изучаване на английски език е подходящ начин да помогнем на детето си да се адаптира отново към училището и да приложи знанията, усвоени във виртуална среда.

Най-хубавите детски спомени се създават на детски лагер . Приятелствата, които се създават, са трайни и носят положителни емоции. Ако можем по този начин и да прибавим някои знания, с които да попълним пропуските в материала през последната учебна година, то ваканцията на детето ви е прекарана незаменимо и определено плодотворно. През есента детето се завръща в училище в пълна готовност за усвояване на нови знания.

Общуването с носители на езика помага на децата да се отпуснат и да повярват в собствените си умения. Преподавателите в лагера “Лъки Кидс” са с матерен английски, за да могат да помогнат на малчуганите да развият уменията си да разговарят свободно. 

Качествените езикови умения се придобиват и затвърждават най-вече благодарение на практиката с връстниците. Именно затова децата се насърчават да говорят и помежду си на английски. Така се получава истински автентична атмосфера. Разбира се, наблизо винаги са помощник преподавателите, които могат да откликнат на нуждите на децата и на български, ако се налага.

Ученето обаче не е прекалено много, за да не се вгорчава все пак ваканцията на децата. Всеки ден половината е учебни занимания, а останалото – спорт и забавление, като педагозите специално са подбрали активности, които способстват за хармоничното развитие на духа и тялото. 

Йога за деца, мини футбол, зумба, плуване в басейн с естествено пречистване на водата със соли – това са само част от физическите упражнения, които то ще има възможността да опита и да научи. Програмата включва и много артистични дейности на принципа на валдорфската педагогика. Така всяко дете от лагера успява да развива и демонстрира своите таланти пред останалите. Това действа като допълнителен стимул за усвояването на учебния материал.

Разходките сред природата са прекрасен начин да се прекарва свободното време през лятото. Прохладата в гората е приятна, а по време на екскурзиите децата научават много за околната среда и нейното опазване.

Банско е град, богат със своето историческо минало и културно наследство. Тук лагерниците могат да се запознаят с местните забележителности, което е интересно и полезно за тях.

Лагерът е разделен на седмични модули, за да може децата лесно да се синхронизират, попадайки в групите. В събота се провежда празнична дискотека, на която най-добре представилите се през последните дни получават като награда лакомства.

Този тип формат е подходящ за преподаване на английски език на деца на възраст между 5 и 14 години. Участниците се разпределят в две възрастови групи и в рамките на тях вече се групират спрямо степента, с която владеят езика в момента на пристигането си. Нивото се установява с помощта на кратък забавен тест. 

Ако се чудите дали вашето слънчице е готово за подобно приключение, можете да попълните въпросника на нашата страница – luckykids.bg. Необходимо е като цяло да имат изградени навици и да бъдат достатъчно зрели емоционално, за да се отделят от мама и тате. Все пак за най-малките има опция родителите да отседнат също в комплекса по време на лагера, за да могат да бъдат в контакт с него.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *