Започна кандидатстването за предприемаческата програма LET’s GO

0

Днес започна кандидатстването за 12-ото издание на LET’s GO: Програма за предприемачество за НПО. Инициативата се организира от Български център за нестопанско право и е насочена към граждански организации, които имат конкретна бизнес идея, която искат да разработят и стартират, но до момента не са го направили.

В рамките на 3 месеца, одобрените кандидати ще преминат през поредица от общи и индивидуални онлайн обучителни срещи с ментори от света на бизнеса. Пред тези, които я завършат, се отваря уникалната възможност да представят своите бизнес идеи пред жури в ежегодния конкурс „Най-добър бизнес план на НПО“. Тази година той ще разпредели общ награден фонд от 30 000 лева под формата на инвестиции в бизнес плановете с най-голям потенциал за развитие.

Програмата е отворена също така и за организации, които вече развиват социално предприемачески инициативи, но искат да надградят тази си дейност с изцяло нов или допълващ продукт или услуга, за да бъдат по-конкурентни на пазара. От БЦНП споделят, че че всяка история заслужава да бъде чута и смисълът от това е огромен. Последните 11 издания на Програмата доказаха, че развиването на стопанска дейност не само дава възможност на организациите да намират нови начини, по които да разкават за себе си и своите мисии, но също така осигурява нещо много важно за тяхното съществуване и развитие – устойчивост.

Крайният срок за кандидатстване с проектни идеи е 15 февруари 2022 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *