Започна есенният семестър на Founder Institute

0

Есенният семестър на Founder Institute започна на 26 октомври, а обучителната му програма подпомага стартиращи предприемачи от цял свят в създаването на значими и устойчиви технологични фирми. Founder Institute има представителства в 60 страни и цели да глобализира Силициевата долина като модел за споделяне на идеи, опит и добри практики.

Семестърът продължава 4 месеца, а участниците бързо започват да градят своя бизнес и да тестват идеите си за стартъп. Сесиите са базирани изцяло на практиката, а преподавателите са грижливо подбрани ментори от глобалната мрежа от предприемачи на института. Учебната програма предоставя поетапно структурата, менторската подкрепа и контакти от цял свят, необходими за началото на една устойчива компания.

Само няколко дни преди старта на есенния семестър в София, на неформална среща одобрените участници имаха възможност да разговярат с менторите на програмата, вече завършили основатели, както и водещи местни предприемачи.

Сосиете Женерал Експресбанк припознава колко е важно да се създаде благоприятна среда за развитието на устойчив бизнес. За да подпомогне този процес и насърчи културата на обмяна на практически опит и иновативни подходи, банката покрива таксата за обучение на един от одобрените участници в програмата. Освен това, основателите от есенния семестър на Института, които достигнат до етапа на откриване на фирма, ще получат безплатен пакет банкови услуги за една година от Сосиете Женерал Експресбанк. „По време на семестъра, ще даваме активна обратна връзка на всички участници, а на най-добрите стартъпи ще дадем възможността да се свържат с партньори и клиенти на банката в сферата на своята бизнес идея“, заяви Радой Стоянов, ръководител на отдел „Маркетинг и дигитално банкиране“, който е ментор в програмата.

„Днес стартираме новия сезон в София с 22-ма интересни предприемачи, на които предстои да направят от идеите си бизнес и компании. Радваме се, че Сосиете Женерал Ескпресбанк са наш партньор отново и ще ни помагат с менторство и достъп до ресурси и своята мрежа“, каза Милен Иванов, Директор на Founder Institute – София.

До момента за Founder Institute са кандидатствали над 35 000 души в световен мащаб, а според анализи на института до програмата се допускат приблизително 30% от проявилите интерес. Дипломирането също е предизвикателство. По-малко от 40% от основателите на бизнеси, започнали обучението, успяват да завършат програмата. Успешно завършилите обаче се радват на огромен успех – над 2000 компании са създадени като част от програмата, над 80% от компаниите оцеляват и създават над 15 000 работни места в цял свят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *