Започва фестивалът “Граждански Будилник”

0

На 1 юли (събота) в Топлоцентралата (София) и парковото пространство около нея ще започне третото издание на Фестивала за изкуство и права “Граждански Будилник”.

Организаторите на инициативата споделят: “Южен парк II ще се превърне в сцена на заявката ни за гражданска будност, която споделяме чрез изкуство. Тази година ще съТворим истински фестивален маратон! През целия ден заедно с приятели ще се забавляваме, ще учим за права, ще изразяваме позиция за какво ни пука, ще създаваме ритъма на гражданското сдружаване. И докато правим всичко това, ще бъдем свързани в Доброто. Ще има за всекиго по нещо – и за малки, и за големи”.

За 2023 в конкурса „Граждански Будилник” са получени 85 кандидатури наа втори, които са споделили над 180 вълнуващи визуални и словесни художествени истории за силата да си помагаме.

“Дойде време да разберем и кои са победителите, които професионалното жури определи! Но… преди това, ще подгреем за голямата церемония с образователни игри, арт работилници и музикални предизвикателства. Всички те – с вход свободен и със социално добавена стойност” – допълват още организаторите на фестивала.

Повече информация е достъпна тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *