Заплашва ли дигиталната революция традиционната телевизия?

maxresdefault-1108x623Пропуснали сте предаване, сериал, нещо важно … спокойно в интернет можете да го гледате по-късно, пише сайтът Chronicle.bg.

Заплашва ли обаче дигиталната революция традиционната телевизия?

Живеем в общество, в което хората гледат все по-малко телевизия. Днес големите плазми се използват като големи монитори и компютри. Телевизорът ни има способността да се свързва с интернет. Все по-рядко, по жилищните кооперации, се забелязват сателитни чинии или кабели на телевизионни доставчици. Хората, стоящи пред малките телевизори с кабелна преди, днес стоят пред големи плазми с интернет. Гледат всичко онлайн.

Потребителските възможности се променят. Зрителите започват да се фокусират все повече върху стрийминг медиите.

Netflix, Hulu, Amazon са само част от стрийминг каналите. Те са разпорстранени в Северна Америка, Нова Зенландия и части от Европа. Накратко, това са сайтове, предоставящи онлайн телевизия. Освен това широко разпространено е безплатното гледане на програми и предавания в YouTube или други подобни сайтове.

Кабелните оператори започват да се притесняват от загуба на потребители. Disney – която е собственик на ABC, както и на няколко кабелни канала, отбелязва спад с около 9 %. Компании като Viacom и 21st Century Fox също отчитат намаляване на зрителската си аудитория с до 17 %. Умира ли кабелната телевизия?

Противно на всяко твърдение, Нейл Макер от изследователската компания Morningstar заявява, че няма повод за притеснение. Той твърди, че спортните канали например имат своята лоялна аудитория. Далеч по-засегнати се оказват детските канали. При тях, от края на 2013 г., се забелязва спад с около 30 %.

Повече информация е достъпна тук.

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *