Електронни учебници правят ученето по-лесно

_DSC1676B 100Електронни учебници по всички предмети от 1 до 7 клас пусна издателство „Просвета”. Те са разработени на базата на хартиените, чието съдържание е одобрено от Министерство на образованието и науката. Електронните версии обаче имат допълнителни екстри като: допълнителни интерактивни задачи и упражнения, фотогалерии, видеофилми, аудиозаписи, линкове към интернет сайтове и др.

По този начин учебният материал става по-забавен за учениците, които усвояват уроците по-лесно. E-учебниците наброяват около 90 заглавия с над 5500 електронни ресурса. Чрез тях децата сами се оценяват, а родителите им могат по всяко време да проверяват как се справят те с усвояването на материала. Друга особеност е, че електронните учебници се осъвременяват периодично и обновените версии са достъпни без допълнителна такса.

До края на септември издателството ще предложи електронни версии и на всички учебници от 8-ми до 12-ти клас. „Просвета” разработва и варианти на е-учебниците за таблети и смарт устройства и планира да ги предложи до края на 2014 г.

Повече информация е достъпна ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *