Езикови ваканции – екзотиката в изучаването на чужд език

Най-добрият начин за учене на чужд език е чрез преживяване. А какво по-подходящо от езикова ваканция?

Вашият ученик има възможност да избере любима страна – Германия, Австрия, Великобритания, Испания. Именно това са част от топ местата, на които българите традиционно залагат през последните години. Ако детето ви е любител на морето – насочете го към Испания и Малта. Друго интересно предложение е Кипър, където до 15 март може да се възползвате от 100 евро отстъпка, ако резервирате езикова ваканция.

Но най-хубавото е, че лятната езикова ваканция включва вълнуващи нови приятелства, култура и забавление и всичко това, съчетано с интензивно учене по чужд език в естествена среда. От ЕДЛАНТА – Образование в чужбина всяка година разработват и специални програми, които комбинират езиковите ваканции със спорт в някои най-престижните спортни клубове и школи в Европа. Спортът помага за ежедневно презареждане и тонизиране. Изнасянето на учебния процес извън класната стая е доказан, успешен подход, който предразполага ученика към по-свободно и спонтанно използване на езика.

Подбраните места за настаняване също са уникални и много разнообразни. Най-често са в близост до природни паркове, живописен залив или централни градски райони с много възможности за посещение на архитектурни или исторически забележителности. Има вариант и за престой при местно семейство, което е прекрасна възможност за потапяне в чуждата езикова среда и ежедневен пряк контакт с хора, носители на езика, бита и културата. Разбира се, възможно е и настаняване в общежитие на пансионно училище или самостоятелен апартамент, ако решите да придружите детето си. Резултатите след такава ваканция са гарантирани – осезаем напредък в езиковите познания и боравенето с езика, повишено самочувствие и обогатяване на интеркултурно и езиково ниво.

Не на последно място езиковите ваканции са и чудесна възможност за професионална бъдеща академична ориентация на вашето дете.

Езиковите ваканции от ЕДЛАНТА са изцяло съобразени с възрастта на ученика. Много експерти в областта на образованието са единодушни, че ученето чрез преживяване, особено в ранна възраст, е най-добрият метод за напредването по чужд език.

Записванията за езикови ваканции за летните месеци на 2020 вече започнаха при голям интерес. Но независимо от мястото, избрания чужд език и програма, най-важен остава изборът на професионален консултант, който да вникне в индивидуалните потребности на вашето дете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *