Единствената ни златна зимна олимпийска медалистка Екатерина Дафовска и новото попълнение в отбора на победителите „Нестле за Живей активно!“ Катрин Тасева за първи път ще оценяват най-активните общини в България за изминалата година

0

15 общини от цялата страна се борят за голямата награда в четвъртия конкурс „Нестле за Живей активно!“  с организирани през 2022 г. над 60 празника на движението

 

Катрин Тасева и Екатерина Дафовска са почетните членове в журито на тазгодишния конкурс за най-активна община в България „Нестле за Живей активно!“. Те ще имат нелеката задача, заедно с останалите оценяващи, да определят победителя сред 15-те общини в специална церемония на 27 януари в Дома на културата „Красно село“. Близо 9000 участника от цяла България се включиха в регионалните спортни, пешеходни, танцови, вело събития на „Нестле за Живей активно!“.

„Да водиш активен и здравословен начин на живот е нещо хубаво, всеки си го мисли и го иска. Дори осъзнаването на този факт, вече е стъпка в правилната посока. Но от къде да започнем? „Нестле за Живей активно!“ е отговорът на този въпрос. Инициативата дава възможност да опиташ нещо ново, да се докоснеш до разнообразни активности, да получиш правилните насоки как да се храниш, или с други думи да усетиш радостта от движението. Да се забавляваш, докато си активен  – тази неустоима комбинация лесно завладява и печели последователи. Затова и много се радвам, че все повече жители могат да се докоснат до магията на „Нестле за Живей активно!“ в организираните от общините тази година над 60 събития. А съвсем скоро ще разберем кои са общините, които ще продължат към финалната фаза в четвъртото издание на конкурса.“, сподели Нели Ангелова, мениджър комуникации Нестле Югоизточен пазар.

„Нестле за Живей активно!“ е инициатива, която вече 18 години вдъхновява и мотивира българските граждани по-целесъобразно и здравословно ежедневие. Събитията в календара не спират през цялата година. През 2019 г. инициативата е надградена с конкурс за общини, които провеждат собствени активации, посветени на движението и балансираното хранене. Конкурсът исторически се провежда с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Националното сдружение на общините в България като за изминалите години са се включили близо 70 общини в различни точки на страната. Победителите са изградили с финансовата помощ от наградата нови или са реновирали любими спортни съоръжения за своите жители.

През 2021 г. победител в надпреварата сред най-активните общини е Белоградчик, където е изградена фитнес площадка пред Младежкия дом по проект „Фитнес сред скалите“, финансиран от „Нестле за Живей активно!“. Белоградчани не спират да се радват на новите уреди и все повече хора преоткриват колко е приятно и зареждащо да спортуваш на открито.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *