Д-р Шърли Ноулс от Progress ще бъде лектор в първата в България академия за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване

0

Главният директор по приобщаване и многообразие на Progress ще говори за ползите от многообразието на таланта на работното място

 

Progress обяви днес, че д-р Шърли Ноулс, главен директор „Приобщаване и многообразие“, ще бъде специален гост-лектор в първата в България сертификационна академия за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) в партньорство със Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Лекцията на д-р Ноулс ще се проведе на 9 февруари 2023 г. и ще бъде на тема „Ползите от многообразието на работното място“. Кандидатстването за програмата е отворено до 24 януари 2023 г.

Сертификационната академия за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване цели да обучи ново поколение специалисти, които да създават и реализират политики за приобщаваща работна среда с равни възможности за всички и без дискриминация. Сред темите на обучението са факторите, политиките и практиките за принадлежност, ползите от многообразието на таланта и приобщаването, преодоляването на неосъзнатите предразсъдъци и приобщаващата роля на лидерството и комуникациите. Академията стартира на 26 януари и ще продължи три месеца.

Като главен директор „Приобщаване и многообразие“ д-р Шърли Ноулс отговаря за развиването на култура на приобщаване, многообразие и принадлежност, така че хората в Progress да се чувстват свободни да дават най-доброто от себе си. Като трансформационен лидер със силен фокус върху образованието, тя се стреми позитивно да влияе на начина, по който хората мислят, взаимодействат и работят заедно в контекста на различните култури, раси, пол, сексуална ориентация, социално-икономически аспекти, религии, образование и способности. Д-р Ноулс помага на Progress да създава среда, в която хората могат да се учат, да бъдат чути и да водят трудни, стъпващи на уважение, разговори.

За цялостната си работа през 2022 г. д-р Ноулс беше отличена като иновативен лидер в сферата на човешките ресурси от престижното американско издание Business Insider.

„Очаквам с нетърпение да се присъединя към Академията по разнообразие, равнопоставеност и приобщаване, защото вярвам, че всеки трябва да има фундаментално разбиране за важността на  приобщаването, разнообразието и принадлежността на работното място и в света“, коментира д-р Ноулс. „Включвайки се в инициативата и разказвайки за реални примери от света около нас и как това изглежда в ежедневието ни, помагам на хората да разберат колко е важно да се застъпваме за тези около нас и да създаваме работна среда, която е справедлива и с равни възможности за всички. Това е приоритет за нас в Progress и с радост го споделяме и с обществото.“

Стратегията за приобщаване и насърчаване на многообразието на таланта в бизнеса е част от програмата за корпоративна социална отговорност на Progress. Тя включва редица инициативи, сред които служителски ресурсни групи за хора с обща идентичност, глобална менторска програма и богат календар от събития на теми като приобщаващо лидерство и ментално здраве. За да вдъхнови повече млади жени да изберат кариера в ИТ, чрез което да засили многообразието на талант в индустрията, Progress има годишна стипендиантска програма „Women in STEM“ в България, САЩ и Индия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *