Драма, любов и слънце изпълват страниците на романа „Италианско лято”

0

Дадено пред смъртен одър обещание, ново начало и изненадващо запознанство променят напълно живота на младата София, която се забърква в куп приключения в своето първо „Италианско лято”. Новият летен роман на родената в Германия авторка Сю Муркрофт, който излиза с логото на издателство „Сиела”, е топла история за обич, приятелство и неочаквана любов, които сполитат тези, които смеят да започнат наново.

Лято, любов, Италия – три вълшебни думички, на които се базира сюжетът на любовния роман „Италианско лято” от немската авторка Сю Муркрофт.

На страниците на хитовия летен роман Муркрофт ни отвежда в слънчевото италианско градче Монтелиберта, където бащата на главната героиня София Бианки е срещнал майка ѝ, но впоследствие се е скарал жестоко със семейството си и е избягал във Великобритания, без да поглежда назад. В последните му дни София обещава на баща си Алдо, че ще посети родния му град, ще се радва на живота, ще пътува повече. И едва няколко месеца след смъртта му героинята на Муркрофт предприема тотална промяна в живота си. Установявайки се трайно в Монтелиберта, момичето бързо намира работа и нови приятели, сред които е и красивата осемнайсетгодишна Еми, която е напуснала дома си след огромен скандал и не желае да общува със своите родители.

Междувременно в хотела, в който София и Еми работят, на мощен мотор се появява и загадъчен клиент на име Ливай, който изглежда заинтригуван и от двете момичета. Твърде много тайни са се събрали на едно място – и само разкриването им може да освободи тримата от болката, която всеки от тях крие.

Сю Муркрофт е родена в Германия, но е живяла в Кипър, Малта и Великобритания. С не една и две книги с женски истории зад гърба, Муркрофт е сред най-продаваните автори на Sunday Times и носител на  наградата Best Romantic Read. На българския читател е позната с романа „Само за ваканцията”. „Италианско лято” е най-новата й книга, която излиза у нас.

Преводът на „Италианско лято” от английски език е на Габриела Каменова. Корицата е на Фиделия Косева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *