До 200 000 лева за български училища в конкурса „Дигитална класна стая“

canvas2347За втора поредна година Теленор организира конкурса „Дигитална класна стая“. Участие в него могат да вземат всички държавни и общински училища в страната. Крайният срок за кандидатстване е 15 юли 2016 година. Всички желаещи могат да подадат своите проектни предложения на електронен адрес: digitalclassroom@telenor.bg. Наградният фонд на конкурса е 200 000 лв., като всеки печеливш проект ще получи финансиране в размер до 90% от общата си стойност и до 100 000 лв.

Подробните изисквания за участие в конкурса „Дигитална класна стая“ са публикувани на уебсайта на компанията. Всяко училище може да участва само с едно проектно предложение. Сред критериите за участие са подробно описание на идеята, цели, очаквани ползи, бюджет, комуникационен и времеви план за осъществяване на проекта, кратко резюме под формата на презентация и др. Предложенията в конкурса ще бъдат разгледани в периода юли – септември 2016 г. от жури, съставено от представители на Теленор, академичната среда и неправителствения сектор. На следващия етап в състезанието избраните финалисти ще бъдат поканени да представят идеите си на живо пред журито, а печелившите проекти ще бъдат официално обявени до 30 ноември 2016 г.

Инициативата е част от дългосрочната програма на Теленор за подпомагане на българското образование и младите хора в страната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *