Дни на кариерата ИТ, Комуникации и Аутсорсинг представи десетки работодателски компании

На 8 октомври – след месеци на невъзможност да се провеждат събития на живо – в НДК се събраха организатори, представители на бизнеса, кандидати за нова работа или стаж и почетни гости, партньори и приятели на Дни на Кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. Откриването на 11-ия ежегоден форум в момент на криза бе окачествено не само като удобна възможност кандидатите за работа да се срещнат с екипите на водещи компании у нас, но и като знак, че въпреки предизвикателствата, бизнесът търси начини да се развива.

„Вярваме, че това, което организирахме, е нещо, което има своя смисъл – макар по-малко компании тази година, то все пак има 30 компании, които ясно показват, че са дошли да намерят необходимите им хора, да се срещнат с талантите и да наемат, наемат, наемат.” – това заяви при откриването г-н Светлозар Петров, управител на компанията-организатор JobТiger.

„Организатори, кандидати и партньори имаме една и съща цел и тя не е намаляването на безработицата, особено сред младите хора, а – те да намерят своето подходящо място” – допълни Полина Маринова директор на Регионална служба по заетостта – София.

„65% от децата, които в момента посещават училище, ще имат професии, които не съществуват сега. И затова е изключително важно да знаем какво търсят работодателите.” – значимостта на форума в перспектива подчерта и д-р Ивана Радонова, държавен експерт в дирекция „Висше образование” на МОН.

Успех на единствения у нас специализиран кариерен форум за секторите ИТ, Комуникации и Аутсорсинг пожела и Генчо Керезов, заместник-кмет по направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие” на Столична община.

В НДК в деня на откриването на събитието работодателите успяха да се срещнат с 1100 кандидати, които търсеха реализация на своите технически умения и езикови знания. Колко от тях успяха да открият новото си работно място – скоро ще разберем.

За всички останали, които все още не са се включили, предстоят и нови, също толкова добри възможности. Всички търсещи нова работа или стаж във водещи компании у нас, опериращи в секторите ИТ, Телекомуникации и Аутсорсинг могат да го направят на още три форума на живо и един виртуален ден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *