Джуниър Ачийвмънт и Хюндай подават ръка на млади предприемачи

0

1 Free_team_building_2-300x87И през тази година Джуниър Ачийвмънт и Хюндай ще работят за развитието на обещаващи бизнес идеи на млади български предприемачи. Като част от глобалното партньорство на двете организации, водещата автомобилна марка предостави 15 000 евро безвъзмезден финансов стимул на стартиращия бизнес на една от  компаниите, взели участие в младежкия форум „Изгряващи звезди“.

Наградата „Брилянтен млад предприемачески екип” и финансовия стимул от 15 000 евро заслужено спечели компанията “Parking Sector”, създадена и управлявана от студентите Александър Панайотов, Михаил Панайотов и Ангел Великов, възпитаници на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Те са разработили иновативна платформа, която в реално време дава на шофьорите информация за паркингите в техния град – местоположение, цена и свободни места. Нейната цел е да улесни намирането на място за паркиране, спестявяйки време в забързаното ежедневие.

Победителите бяха обявени на 6 юни в рамките на мащабния бизнес форум „Изгряващи звезди“, който  се организира като кулминация на обучението на младежите по програмите на Джуниър Ачийвмънт България „Учебна компания” и „Учебна компания за студенти”. В рамките на учебната година участниците основават своя учебна фирма по модел на дружество с ограничена отговорност като набират дялове помежду си. Следвайки модела на „учене чрез практика” екипът генерира бизнес идея, организира работата във функционални отдели, провежда маркетингово проучване, разработва прототип на продукт/услуга, подготвя бизнес план и осъществява продажби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *