Джуниър Ачийвмънт и Ситибанк организират предприемаческа инициатива за студентите на УНСС

0

1772_thumbНа 25 май от 18.30 ч. в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще се проведе представяне на прототипите и идеите на студентските компании, работили през тази учебна година по програмата „Startup program“ на Джуниър Ачийвмънт България. В състезанието в понеделник ще се представят 5 учебни компании, които ще разполагат с 3 минути за презентиране.

Жури, съставено от представители на Ситибанк България, Джуниър Ачийвмънт и бизнеса ще даде обратна връзка на екипите как да подобрят продуктите или услугите си, а също и презентацията си за предстоящото национално състезание на учебните компании – Младежкият бизнес форум „Изгряващи звезди“ на 5 юни 2015 в ИЕЦ, София.

Сред идеите на младите предприемачи тази година са образователна компания с програми за деца, възможности за рекламна кампания чрез дронове (безпилотни самолети) и система за управление на резервациите в заведения.

До този момент, от старта на партньорството между Джуниър Ачийвмънт и Ситибанк България през 2013 година, са били създадени 18 студентски компании, които са преминали обучение по програмата „Учебна компания за студенти” (“Startup program”). В рамките на една учебна година участниците основават своя учебна фирма по модел на дружество с ограничена отговорност като набират дялове помежду си. Следвайки модела на „учене чрез практика” екипът генерира бизнес идея, организира работата във функционални отдели, провежда маркетингово проучване, разработва прототип на продукт/услуга, подготвя бизнес план и осъществява продажби.

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *