Деца програмират роботи в класната стая

0

a45300_ClassroomSolution_01.0Лего представиха новото си, подобрено изобретение, в сферата на роботите. Компанията обяви последния си проект – комплектът WeDo 2.0, направен, за да е в помощ на децата в начално училище. Новата версия напълно ще промени начина на изучаване на научни концепции, както и ще позволи на младежите да конструират и програмират Лего роботи.

Комплектът WeDo 2.0, който е специално създаден за да обучава на инженерство и наука, съдържа около 280 лего части, като включва сензори за движение, за ъгъла на накланяне и мотор. Новата версия премахва USB връзката, вместо това използва безжична LE захранваща се „Smart Hub“ тухла, която свързва сензорите към таблет или PC / Mac приложение. Новата версия е и с по-привлекателна цветова палитра на всички тухлички. Всяко приложение предлага набор от уроци, които са свързани с научни концепции, заедно с класическото указание за Лего. WeDo има много улеснен кодиран интерфейс от типа „drag-and-drop“ , който позволява на младите ентусиасти, да програмират основни функции.

Най-хубавото е, че всеки който иска, може да игнорира напълно инструкциите и да си построи или програмира свой собствен робот. Обучителният комплект WeDo 2.0 и приложението ще са на пазара от днес – за iPad, Android, PC и Mac. Очаква се през втората половина на годината лаптопите Chromebook да навлязат в класните стаи, което ще улесни учебния процес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *