Деца в неравностойно положение изработват уеб сайтове в ИТ училището на “Подарете книга”

podarete knigaПроектът “ИТ училище” на фондация “Подарете книга” стартира през декември 2013 г. В него доброволци осигуряват професионално обучение по уеб разработка за деца, лишени от родителска грижа. ИТ училището обучава в създаване на уеб сайтове чрез WordPress, HTML и PHP; в работа със социални мрежи (Facebook, Twitter, LinkedIn, MySpace, Pinterest, Foursquare) и програми за графичен дизайн (Photoshop, GIMP). Пет момчета от дома за деца лишени от родителска грижа в кв. Надежда, София вече създадоха своите първи самостоятелни WordPress уеб сайтове, а в края на 3-месечното си обучение ще умеят да ги промотират успешно в социалните мрежи и да създават уникален графичен дизайн за тях.

Фондация “Подарете книга” е доброволческа организация, която е помогнала на над двадесет домове за деца, лишени от родителска грижа, в цялата страна. Инициативите й за професионално обучение и създаване на трудови навици у децата, които скоро ще напуснат социалните домове, са изключително важни, тъй като им помагат да намерят своята професионална реализация и да не останат на улицата.

“ИТ училище” на фондация “Подарете книга” търси професионални ангажименти за своите млади уеб разработчици. За поръчки на уеб сайт e-mail: pk @ podaretekniga.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *