Детските курсове по програмиране на Logiscool вече са онлайн

Едно от училищата, които се адаптират бързо към пандемията от коронавируса, е Logiscool – Международната школа по програмиране за деца и юноши. За по-малко от седмица, Logiscool приведе някои от курсовете си в онлайн формат и предприе стъпки, с които децата да могат да продължат работата си от вкъщи.

Учениците от центровете на Logiscool в София и в страната могат да участват в LIVE сесии с инструктори, които имат за цел да пресъздадат атмосферата и взаимодействието в класните стаи.

Екипът работи и по програма за социална отговорност в подкрепа на деца от семейства, чиито доходи са засегнати от разпространението на Covid-19.

Курсовете се предлагат и като записани видео уроци, достъпни от платформата Scoolcode. Записите с инструктор позволяват на децата да следват урока със собствено темпо, както и да могат да направят пауза по всяко време, за да прегледат обясненията до момента.

Сред най-добрите новини е, че Logiscool България ще предостави възможността на онези, които не разполагат с електронното оборудване, необходимо за вземане на онлайн уроци, да вземат назаем учебни лаптопи (в зависимост от наличността), така че да могат да продължат курсовете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *