Американският университет в България (АУБ) приема посетители на своя специален Ден на отворените врати (Open House), насрочен за 14 октомври, събота. Достъпът до модерния кампус в Благоевград е свободен, като се изисква единствено онлайн регистрация на Open House 2023 | AUBG

 

Приоритет по време на Деня на отворени врати е възможността кандидат-студентите и техните родители да се запознаят отблизо с американската образователна система Liberal arts и с академичните програми на АУБ. Гимназистите ще могат да научат и повече за учебния процес, като посетят панорамата на специалностите, която ще им помогне да изберат най-подходящата за тях. В университета се провежда обучение по 14 основни бакалавърски специалности и 21 подспециалности, вкл. индивидуален план на обучение и комбиниране на специалности и подспециалности.

 

На 14 октомври екипът на университета е на разположение да преведе желаещите през всяка стъпка от процеса на кандидатстване и да отговори на въпроси, свързани с различните възможности за финансова подкрепа, която АУБ предоставя: тази есен 95% от първокурсниците получиха такава подкрепа в един или други вид. В Деня на отворените врати е предвидена и специална сесия за родителите с въпроси и отговори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *