Декоративни плочки в банята

Когато избираме плочки за баня, първо гледаме от какъв материал са направени. Харесваме от каква твърдост са, каква степен на водоустойчивост имат, химическата устойчивост и т.н. Остава само да преценим какъв да бъде дизайна им. Тоест, какво да бъде нарисувано по тях, с какви мотиви да е тяхната повърхност, били те керамични, гранитогрес или от други материали. Тази шарка е много важна, когато искаме да създадем свое собствено излъчване в интериора на нашата баня. В наши дни производителите на строителни материали правят толкова много и интересни варианти. Те направо могат да променят вашата баня или тоалетна, наистина до неузнаваемост. Начините на щамповане, вида на изрисувани, видовете шарки върху плочките с декоративна цел са безгранични. В банята ще имате здрави и качествени плочки и в същото време те ще бъдат изрисувани, както искате вие. Именно такива са фото плочките за баня.

Тези плочки с напечатани рисунки върху тяхната повърхност, за пода или за стената или и за двете, ще ви дадат възможност да сътворите един уникален интериорен дизайн на банята си според вашите лични фантазии, предпочитания и желания. Освен това, тези фото плочки могат да се допълнят идеално с обикновени плочки. Така в помещението се създава едно фино разграничение между едните и другите плочки, едно интересно усещане за дълбочина, според техните мотиви на повърхността. Има няколко интересни трика как визуално да уголемите банята си. Ако сте от хората с малка баня, тогава просто сложете малки плочки с някакви светли картинки или пък нарисувано слънце как изгрява и залязва на фона на морето. По този начин банята визуално ще стане по-голяма. Ако пък имате голяма баня, то можете с плочки да направите една голяма картина, която ще направи помещението по-компактно. Ако искате модерна баня, то фото плочките са идеалното решение.

Вариантите как да оформите интериора с фото плочки са безброй. Например сложете бели, черни, червени плочки за баня с флорални мотиви по тях. Това важи, както за плочките на стената, така и за тези на пода. Контраста между тях може да създаде една интересна хармония и уникална атмосфера помежду им.

Източник: Списание – banya-bg.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *