ДАН електроник предлага безплатен достъп до InfoServ e-School – „Електронен дневник” за всички училища в България

0

Дан електроник ООД съобщи, че вече предлага безплатен достъп до InfoServ e-School – „Електронен дневник за всички училища в България. Компанията е разработчик на софтуера. Системата организира учебния процес и автоматично уведомява родителите за резултатите на техните деца в училище посредством телефон, е-мейл и SMS съобщения. Услугите по уведомяването на родителите се предоставят в SaaS (Software as a Service) формат, който дава редица предимства на училищата:

  • Лесна проверка на резултатите (оценки, отсъствия, поведение и др.) на учениците чрез свързване с гласовото меню (IVR) на денонощен национален номер – от всички мобилни и стационарни абонати.
  • Лесен достъп до информация на родителите чрез уведомяване директно на мобилния им телефон.
  • Без първоначална инвестиция в системата – предоставя се безплатно за училището.
  • Без инвестиция в телефонна инфраструктура за целите на софтуера – ISDN линии, мобилни линии и т.н.
  • Не се изисква актуализация на софтуера – Дан електроник  поддържа новите версии.
  • Предоставя възможност за работа от много на брой произволни работни места – необходимо е единствено да се разполага с компютър и Интернет връзка.
  • Сигурност на данните – периодично архивиране, контрол на достъпа и конфиденциалност.
  • Лесно внедряване на софтуера – клиентът инсталира само клиентската част на системата и чрез Интернет се свързва към предоставяните и обслужвани от нас сървърна част и услуги.
  • Повишаване на нивото и реномето на училището.

На 14 септември в София бяха оповестени резултатите от национално представително проучване, проведено от агенция Маркет Линкс през август т.г. Целта на проекта бе да бъдат проучени обществените нагласи към въвеждането и използването на системата “Електронен Дневник” (InfoServ e-School)

85% от родителите на ученици в страната смятат въвеждането на системата “Електронен Дневник” (InfoServ e-School) за необходимо. Много добър прием получава платформата и сред анкетираните в училищата, които още не са въвели системата. Там 58% от директорите и 90% от учителите смятат, че подобна стъпка би довела до конкретни положителни резултати в ежедневната им работа с учениците.

За новата учебна година досега заявка за участие са дали над 600 училища, се очаква през първия учебен срок те да достигнат 1000, посочи Йордан Йорданов, управител на Дан електроник. Софтуерната система дава възможност учителите да въвеждат данни за училищни събития и родителски срещи и за поведение, оценки, здравен статус, отсъствия на всеки ученик и тази информация да бъде изпращана автоматично на родителите чрез мобилния телефон. Данните се получават по три начина – посредством обаждане на номер 0882 818 905 (без добавена стойност, според тарифния план на абоната), чрез SMS съобщения, или с е-писма.

Системата е напълно безплатна за училищата. Единственото, от което училището има нужда, са компютър и Интернет, с каквито всяко едно българско школо вече разполага, посочи Йорданов. Родителите, които искат да получават информация, въвеждана от училището за техните деца, заплащат пакетна цена от 1,20 лв. с ДДС на месец, която се добавя към месечната сметка при мобилния им оператор. Родителите на ученици, чиито училища вече са се включили в системата InfoServ e-School, могат да се регистрират за услугата, като изпратят ID или ЕГН на своето дете чрез SMS на номер 1987 (единен за всички оператори, с подкрепата на Мобилтел, Глобул и Виваком) или на страницата на системата www.e-school.bg (заплащането се извършва чрез ePay или EasyPay).

Резултатите от реализираните пилотни проекти показват по-високи нива на дисциплината и успеваемостта на учениците при активна работа със системата, стана ясно на провелата се на 14 септември съвместна пресконференция на Дан електроник и Маркет Линкс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *