В Техническия университет – София започват редовните кандидатстудентски изпити

0

След поредицата от предварителни изпити, на които се явиха рекорден брой кандидати, в Техническия университет – София предстои провеждането на редовните кандидатстудентски изпити по следния график:

  • по „Композиция“ – на 07.06.2024 г.
  • по „Рисуване“ – на 08.06.2024 г.
  • по чужд език (английски, немски, френски) – на 08.06.2024 г.
  • по математика – на 15.06.2024 г.

С конкурсния изпит по математика може да се кандидатства за всички специалности в ТУ – София, с изключение на специалността „Инженерен дизайн“, за която се полагат изпити по рисуване и по композиция. Успешното полагане на изпит по английски, немски и френски е необходимо за прием по специалностите с чуждоезиково обучение.

Техническият университет – София е водещото висше техническо училище в страната и региона и предлага висококачествено образование в най-модерните и перспективни направления на науката, техниката и технологиите – интелигентни системи и изкуствен интелект, киберсигурност, анализ на данни, компютърно и софтуерно инженерство, информационни и комуникационни технологии, електроника, автоматика, роботика, мехатроника, дигитални индустриални технологии, инженерна логистика, авиация и космически технологии, електротехника, енергетика, мениджмънт и бизнес информационни системи и др. За академичната 2024/2025 година кандидат-студентите могат да избират между над 65 бакалавърски специалности, две от които са нови „Интелигентни системи в индустрията, града и дома (на английски език)“ и „Аерокосмическо инженерство (на английски език)“.

Като част от Европейския технологичен университет EUt+, алианс от девет университета, ТУ – София ще даде възможност на своите студенти за обучение по общи програми в различни кампуси и издаване на европейска диплома.

Подробна информация за кандидатстването и приема в Техническия университет – София може да се намери на неговата интернет-страница на адрес: priem.tu-sofia.bg/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *