В Столична детска градина ще се проведе първия по рода си открит урок със седем групи деца едновременно

0

1622652_656442074398873_1325586598_nНа 21 май от 10.30 часа в 66 Обединено Детско Заведение „Елица“ в София ще се проведе първият по рода си интерактивен урок с участието на деца от различни групи в детската градина. Урокът е част от стратегията на детското заведение за въвеждане на информационните технологии за обучение в най-ранна детска възраст. По време на занятието седем различни групи деца, от седем различни стаи ще бъдат свързани в реално време чрез интерактивни дъски. Децата ще си сътрудничат и ще се състезават, за да създадат електронни картички, които по-късно ще си разметят. Успоредно с интерактивните дъски, в друга зала детски учител ще проведе урок по безопасност на движението, използвайки 8 таблета с Windows 8.1, свързани чрез безжична мрежа. Чрез специализиран софтуер учителят ще дава различни задачи и ще наблюдава от своя екран, как децата напредват, а когато е необходимо ще се намесва, ще им помага и напътства.

В рамките на проекта „Креативна класна стая“ екипът на Центъра за творческо обучение си сътрудничи с учебни заведения от цялата страна, за обновяване на технологичната база. Центърът също така провежда обучения за учители на място, до пълно усвояване на възможностите на техниката. 66 ОДЗ използва интерактивни дъски и мултимедийни проектори във всяка група още от 2010 г. Откритият урок ще бъде част от празника на детското заведение и ще е демонстрация на уменията на учителите в него.

„Занятията с интерактивни дъски и таблети, които учители от цялата страна провеждат, показват на практика как съвременните технологии стимулират децата и учениците, ангажират ги творчески и развиват техните ключови компетентности. Ентусиазмът и напредъкът са очевидни, особено при работа с малки деца, а уменията на екипът на 66 ОДЗ са забележителни. Това е бъдещето!“ – споделя управителят на Центъра за творческо обучение Александър Ангелов. От юни 2014 г. всяко учебно заведение в България ще има възможност да заяви обучения и техника по проекта „Креативна класна стая“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *