Възпитаниците на Шефилдския университет получиха дипломите си

img_8708-readyВ събота, 21 ноември 2015, се проведе бляскавата церемония по връчване на дипломите на възпитаниците на Международния факултет, CITY College към Шефилдския университет. Събитието се състоя в Солун, Гърция в Концертната зала на града. Над 200 бакалаври, магистри и доктори от повече от 20 различни страни, които са завършили в Международния факултет се сдобиха с дипломите си, връчени лично от заместник-ректора на Шефилдския университет проф. сър Кийт Бърнет.
Сред тях бяха и около 50 български студенти, които успешно приключиха образованието си в престижното висше училище. Те бяха поздравени от зам.-министъра на образованието Ваня Кастрева и от бившия просветен министър Сергей Игнатов, които бяха почетни гости на церемонията.

Събитието протече по същите правила, по които се провеждат и церемониите в Обединеното кралство. Заместник-ректорът, проф. сър Кийт Бърнет, поздрави всички випускници и коментира: „Макар да сме толкова далеко от викторианските сгради на Шефилд, вие сте наши възпитаници във всяко отношение и ще носите името на Шефилдския университет към вашето бъдеще. Днес е ден за празнуване и заслужена гордост от това, което сте постигнали.“ Професор Бърнет бе придружен от помощник заместник-ректора проф. Ширър Уест и други преподаватели от британския университет.

img_1036-readyГ-н Янис Верверидис, директор на Международния факултет, CITY College, също изнесе реч, по време на която се обърна към випускниците с думите: „В тези трудни времена, ние сме абсолютно уверени, че вие имате всички знания, умения и възможности да се справите с комплексните изисквания на новата ера. Вие притежавате качествата, за да бъдете успешни като личности и да помогнете на обществото като цяло.“

Церемонията бе последвана от прием в Концертната зала на Солун, където възпитаниците на университета отпразнуваха постиженията си заедно със своите семейства и приятели. Събитието бе уважено от представители на властите и организации, свързани с образованието. Сред специалните гости бяха: проф. Атанасиос Цафрис, Иститут по Агробиотехнологии (CERTH); г-н Константинос Гюлекас, народен представител в гръцкия парламент; проф. Арсим Байрами, министър на образованието на Косово, г-жа Мария Цакали, почетен консул на Великобритания в Солун.

България беше представена от г-жа Ваня Кастрева, зам.-министър на образованието и от бивши министър проф. Сергей Игнатов. Межуднародният факултет на Шефилдския университет има силно присъствие в България. У нас се предлагат съвместни бакалавърски и магистърски програми с ВУЗФ, а от тази година започна и обучение по престижната специалност – МВА (Master of Business Administration).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *