ВУМК дава шанс на българските студенти да учат и работят в Швейцария

0

абсолвенти„Висше училище международен колеж – ВУМК“ предоставя възможност на български студенти, желаещи да учат в чужбина, да продължат образованието си в Швейцарското бизнес училище в Люцерн (Бизнес и хоспиталити мениджмънт скул – BHMS).

Студентите ще започнат следването си на английски език в българското висше учебно заведение, след което ще могат да се прехвърлят в швейцарския ВУЗ без да се налага да държат допълнителни изпити.

Програмата ще се предлага съвместно между ВУМК и BHMS в рамките на три години. Първите две в България, а третата в Швейцария. Първият от двата семестъра в Швейцария е обучение, а вторият е шест месечен платен стаж, стартовата месечна заплата за който ще бъде 1810 евро.

„ Това е първата в България програма, построена по подобен начин, което я прави изключително достъпна дори за младежи от семейства със среден доход. Студентите ще могат да ползват студентски заем, гарантиран от българската държава. Отделно ВУМК ще осигури стипендии, в размер на 1000 do 2000 лева на семестър, в зависимост от успеха.“ – обяснява ректорът на ВУМК доц. Тодор Радев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *