ВУЗФ откри юбилейната си 20-та академична година с тържествена церемония

С тържествена церемония, много усмивки и празнично настроение бе сложено началото на юбилейната 20-та академична година във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Тя се проведе на 1 октомври в аулата на бизнес университета и беше особено специална, защото с нея се отбеляза стартът на година, в която ВУЗФ ще проведе много експертни събития, конференции, кръгли маси и изненади, с които ще отпразнува важната си годишнина.

„Тази 20-та годишнина нямаше да бъде възможна, ако не бяха редица преподаватели, които ми повярваха и които са днес тук. Гордея се с нашите преподаватели – това заяви ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов в своето приветствие към студентите. Той отбеляза, че за тези 20 години университетът е постигнал много и продължи: „За поредна година ВУЗФ заема четвърто място в Рейтинговата система на висшите училища в България в направление „Икономика и сме на трето място според сп. Forbes”.

„Разликата между тези, които знаят и тези, които се опитват да импровизират и разчитат на случайността, е в книгите, които са прочели и знанията, които са усвоили, така че учете и използвайте вашите преподаватели, с тези думи се обърна към студентите г-н Левон Хампарцумян, член на настоятелството на ВУЗФ и председател на УС на Българския форум на бизнес лидерите.

Заради противоепидемичните мерки на официалната церемония присъстваха само първокурсниците, които за първи път прекрачват прага на висшето училище, както и техните преподаватели. Водещ на церемонията беше проф. д.ик.н. Виржиния Желязкова, зам.-ректор по учебната дейност и качеството.

Приветствие към студентите отправи и София Вълчева, която е сред успешно реализиралите се възпитаници на ВУЗФ и част от алумни общността на висшето училище. По време на церемонията бяха наградени победителите в най-големите конференции и конкурси, които ВУЗФ организира през изминалите месеци, а усмихнатите лица на отличените бяха най-добрият начин, по който един университет може да започне учебната година, особено, когато тя е толкова специална като настоящата. През нея бизнес университетът е подготвил възможност за всички студенти да изучават финансови технологии, кръгова икономика и още много нови модерни дисциплини, към които интересът сред студентите е голям.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *