ВУЗФ откри две нови бакалавърски програми

0

Тази година се отличава с много новости около Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Освен, че ВУЗФ отпразнува 15 години от създаването си, сега университетът откри и две нови бакалавърски програми. Новите специалности, за които зрелостниците вече могат да кандидатстват са „Бизнес икономика ,предприемачество и иновации“ и “Бизнес информационни системи  и комуникации“.

„Продължаваме политиката си да откриваме програми, които да създават не само добри специалисти, но и лидери и подготвени мениджъри. Горди сме с това, че успяваме – над 90% от студентите ни започват работа още докато учат или веднага, след като завършат, а 30% от тях заемат мениджърски позиции. Това означава, че наистина успяваме да подготвим студентите си“, категорична е Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ.

В специалност „Бизнес информационни системи  и комуникации“ студентите ще получат познания в две атрактивни области – икономика и информационни технологии. В програмата се изучават предмети като бизнес интелиджънс системи, информационни системи и технологии в управлението, когнитивни процеси и вземане на решения, а завършилите ще имат възможност да се реализират като специалисти, които да изготвят софтуерни решения в различни области на икономиката.

Другата нова специалност – „Бизнес икономика, предприемачество и иновации“,  е създадена специално за онези, които желаят да основат и развият свой собствен бизнес или да създадат успешна кариера като функционални специалисти и мениджъри. Студентите ще се  обучават в области като маркетинг, иновации, инвестиции, финанси, човешки ресурси, организация на производството, логистика.

Приемът във ВУЗФ тази година ще продължи до 25 септември. Дотогава дванадесетокласниците могат да кандидатстват както за някоя от новите програми, така и за други специалности като „Бизнес психология“, „Международни финанси“ и „Финансов мениджмънт и маркетинг“, като изпратят есе на актуална тема и попълнят онлайн тест. При формирането на състезателния бал се взимат оценките от тях, от дипломата за средно образование и от издържаните матури.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *