ВУЗФ организира безплатна финансова академия за ученици от 10, 11 и 12 клас

0

Как да планираме умно личните си финанси, как работят банките и какво в същността си е явлението „криптовалута“ – тези и още теми ще бъдат във фокуса на тазгодишната финансова академия за ученици на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и VISА Bulgaria. Тя започва на 1 февруари и ще продължи до 22 февруари включително. Всеки петък от месеца, от 14.30 часа, икономически и финансови експерти с богат практически опит ще запознаят учениците с азбуката на финансите. Академията е безплатна и в нея могат да се запишат гимназисти от 10, 11 и 12 клас, като тези, които преминат успешно обучението, ще получат специален сертификат. За дванадесетокласниците изходящият тест на академията ще има силата и на кандидатстудентски изпит – всички, които го издържат, ще бъдат приети във ВУЗФ.

Финансовото образование трябва да се разглежда като процес, който продължава през целия живот и е ключов фактор за успеха на всеки един индивид на пазара. Това е и основната ни цел – да повишим знанията и интереса на учениците в тази сфера, за да бъдат подготвени и отговорни както към личните си финанси, така и към публичните“, обясни Юлияна Георгиева – мениджър „Комуникации и кариерно развитие“ във ВУЗФ.

Академията ще се провежда в сградата на унверситета – на ул. „Гусла“ 1 в столичния квартал „Овча купел“. Тя започва с урок на 1 февруари от 14.30 часа, по време на който ще се засегнат темите за парите и паричните отношения, функциите на банките и новите алтернативни валути. На 8 февруари учениците ще имат възможност да научат някои основополагащи принципи за правилното вземане на решения и планиране на лични финанси. Какво да правим, когато парите не стигат, как работят кредитите, сигурно ли е електорнното банкиране и за какво да следим при издаването на банкова карта са сред въпросите, които ще получат своите отговори на 15 февруари от 14.30 часа.

Академията ще посвети последния си урок на 22 февруари на вдъхновяващ млад предприемач, който ще разкаже на учениците как се учиш да управляваш милиони на 25 години. Гост лектор ще бъде Спас Керимов – иноватор и създадел на start up за принтиране на човешки тъкани. Останалите лектори, които ще се включат в академията, са Марио Каменов – директор на центъра за продължаващо и професионално обучение във ВУЗФ, д-р Радостин Вазов – изпълнителен директор на университета и финансов експерт, както и доц. д-р Юлия Добрева – водещ икономист и директор на направление „Икономика“ към Лабораторията за научно-приложни изследвания на ВУЗФ.

Всеки, който иска да участва в академията, може да се запише безплатно на marketing@vuzf.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *