ВУЗФ обучава над 150 учители от цялата страна по националната програма на МОН „Квалификация“ 2017

Обучения по иновативни практики и мотивационни образователни техники провежда Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) на над 150 учители от цялата страна. Те се провеждат като част от програмата „Квалификации“ 2017 на Министерството на образованието и науката и ще продължат до края на месеца. Тази година партньор на програмата стана и ВУЗФ, който се доказа като иновативен университет с учебна програма, адаптирана според бизнес обстановката в страната.

Общо 155 учители от десетки градове ще се включат в двете обучения, като първото от тях – по управление на иновациите, вече е в ход. Лектори от ВУЗФ обръщат внимание и представят на преподавателите нови образователни технологии, техники и методи на преподаване и оценяване, както и последните тенденции за развитието на иновациите във всяко направление.

В понеделник ще започне и второто обучение за учители, директори и заместник-директори – за формиране на умения за работа в екип и повишаване на мотивацията сред децата в училище. В него ще участват общо 90 преподаватели. Всички учители, които преминат обученията, ще получат удостоверения, които ще им присъдят по 1 квалификационен кредит.

Работата на ВУЗФ няма да приключи с тези обучения. Те планират да продължат обученията си с тези училища, като този път те ще бъдат насочени не само към директорите и учителите, а и към техните ученици.

От ВУЗФ са категорични, че добрата връзката между средното и висшето училище е сигурна гаранция за развитието на българското образование. Поради тази причина висшето училище създаде клуб „Образование и бизнес ръка за ръка“. Всяко едно училище може да се възползва от привилегиите, които могат да му дадат членството в този клуб. Повече информация може да намерите на: http://teachers.vuzf.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *