ВУЗФ и СБУ връчват първите Годишни награди за образование по икономика в средните училища

0

Националният конкурс се организира от Висшето училище по финанси и застраховане (ВУЗФ), Синдикатът на българските учители (СБУ) и Националната асоциация на преподавателите по икономика (НАПИ). Церемонията ще се проведе на 15.02.2024 г. от 11.00 ч. във ВУЗФ, зала 501, гр. София, ул. “Гусла” №1.

Националният конкурс за присъждане на Годишни награди за образование по икономика в средните училища се проведе в периода 09.10.2023 г. – 15.12.2023 г. Конкурсът е насочен към професионални гимназии с икономически професии и специалности, профилирани гимназии и средни училища с паралелки с икономически профил, както и други образователни институции с изучаване на икономически дисциплини.

Целта на конкурса е да се отличат и получат признание за успехите си ученици, учители и директори, доказали своите познания и умения в икономическите дисциплини, защитени при участие в национални и международни състезания, олимпиади или разработване на съответни проекти, както и да се сподели и популяризира придобитият опит и представени иновации.

В състезанието взеха участие над 80 учители, ученици от 11 и 12 клас и директори, а специалната комисия, съставена от преподаватели, учители и експерти от ВУЗФ, СБУ и НАПИ, ще определи победителите в 3-те категории.

На победителите в конкурса ще бъдат връчени парични награди, плакети, грамоти, както и награди под формата на стипендии за обучение, осигурени от ВУЗФ.

  • В категория „Директор“ победителят ще получи парична награда в размер на 2000 лв. и отстъпка от 20% при записване в магистърска или докторска програма на ВУЗФ.

  • В категория „Учители“ ще бъдат отличени трима учители. Те ще получат парични награди в размер на 1000 лв. и отстъпка от 20% при записване на магистърска или докторска програма във ВУЗФ.

  • В категорията „Ученици“ ще бъдат отличени трима ученици. Те ще получат 100% стипендия за обучение в бакалавърските програми на ВУЗФ за първата година.

На тържествената церемония ще присъстват министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков, учители, директори, преподаватели във висшите училища в страната, представители на регионалните управления на образованието, експерти и други гости.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *