ВУЗФ даде официален старт на ранния си прием на студенти

0

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) – един от най-авторитетните бизнес университети в страната, даде официален старт на ранния си прием на студенти, които искат да се запишат за обучение в бакалавърските и магистърските програми на университета за летния семестър на 2022/2023 г. или за новата академична учебна 2023/2024 г.

От тази година ВУЗФ предлага и предварителен прием за бакалаври, който ще продължи до 31 март и ще се осъществи без кандидатстудентски изпит, а само с препоръка от учител. Първата дата на записването е до 31 януари 2023 г., а втората до 31 март 2023 г. Дотогава кандидатите за престижния бизнес университет трябва да попълнят онлайн форма за подаване на документи на уебсайта на ВУЗФ, като предоставят и препоръката си от учител. Документи за кандидатстване могат да се подават и на място във ВУЗФ. Ранното записване дава правото на кандидат-студентите да си запазят място в университета, който е в топ 4 на най-добрите висши училища в България в направление „Икономика“, според Рейтинговата система на МОН.

Кандидат-бакалаврите ще могат да избират между 7 иновативни бакалавърски програми и да се обучават в редовна, задочна или дистанционна форма. Най-новата и атрактивна програма на ВУЗФ е Бизнес стратегии и управление на проекти“, която предизвиква огромен интерес сред завършващите дванайсетокласници. В последните години ВУЗФ е сред малкото университети в България, които предлагат всяка година обучение в нови и модерни дисциплини, съобразени с нуждите на бизнеса и пазара на труда.

Магистърските програми на университета също са иновативни, тъй като студентите могат да избират от програми като „Финтех, финанси и дигитални иновации“, която е в партньорство между ВУЗФ и Българската финтех асоциация,  „Зелена икономика и устойчиво развитие“, „Дигитален маркетинг и онлайн анализ“, „Банков мениджмънт и инвестиционна дейност“ и други. Подробна информация за всички програми може да бъде намерена в сайта на ВУЗФ.

Приемът за всички магистри, които желаят да стартират обучението си във ВУЗФ още през февруари, вече е отворен и ще продължи до 15 февруари. Кандидатстването е само по документи, които могат да се подадат и онлайн.

ВУЗФ е едно от най-успешните висши училища, предоставящи международно призната диплома у нас. През изминалата година две от счетоводните специалности на висшето училище – бакалавърската програма „Счетоводство, одит и финанси“ и магистърската специалност „Счетоводство, одит и корпоративен анализ“, получиха международна акредитация от ACCA (The Association of Chartered Certified Accountants), Великобритания. Университетът за поредна година си заслужи и едно от челните места в Рейтинговата класация на висшите училище в България на МОН. Той е в топ 4 на най-добрите висши училища в направление „Икономика“ в България и отбелязва впечатляващи проценти по отношение на професионалната реализация на завършилите студенти. Дипломантите на ВУЗФ са и сред най-добре платените специалисти в направление „Икономика“, със среден облагаем доход на завършилите от  2 956  лв. през 2022 г.

През последните години университетът се доказа като една от най-активните и динамично развиващи се образователни институции в България, която се отличава с иновативни и практически академични програми. Основен приоритет на ВУЗФ е да предоставя на своите студенти богато учебно съдържание, използване на най-новите и съвременни технологии в учебния процес, преподаване, съобразено с най-добрите европейски и световни образователни стандарти, ценна експертиза, възможности за практика в големи национални и международни компании, както и успешна професионална реализация на студентите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *