Вторият есенен Форум на директорите в системата на образованието започна

0

Втори есенен форум на директоритеТази сутрин в София започна второто издание на есенния Форум на директорите в системата на образованието, под мотото „За качествено образование чрез ефективно управление на ресурсите“. Събитието, което е най-голямата национална среща на училищни директори, ще се проведе днес и утре в столичния хотел Хилтън, а организатор е РААБЕ България. По време на форума издателството на мултимедийни знания Сирма Медия, което е партньор на събитието, ще представи новата версия на своята Класна стая на бъдещето, базирана на образователното решение – преносим лаптоп/таблет Acer Iconia W510. Концепцията „Класна стая на бъдещето“, която вече функционира успешно в редица български и чуждестранни училища, позволява на учениците и учителите да се възползват максимално от новите образователни технологии, достъпвайки мултимедийно съдържание практически навсякъде.

Акцент на тазгодишното издание на конференцията е управлението на училищните ресурси с цел постигане на по-качествено образование. Участниците имат възможност да се запознаят с работещи модели от практиката и да обменят опит с водещи експерти от сектора по въпроси, свързани с привличането на допълнителни финансови средства за образование, подобряването на материалната база, управлението на училищната документация, всички аспекти от сключването и прекратяването на трудови правоотношения, мотивирането и оценяването на персонала и др.

Официални гости на събитието са Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, Самуил Шейнин – председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България, Румен Джуров – държавен експерт в Министерство на културата, Райнхард Крап – ръководител на отдел „Политика и протокол“, Посолство на Германия в България, началници и старши експрети от Регионални инспекторати по образованието на МОН. Сред гостите е и Филип Хаусман – член на борда на директорите на Издателска група „Клет“, която обхваща 59 фирми с представителства в 17 държави. Групата е един от най-големите доставчици на образователни услуги и ресурси в Европа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *