ВСУ организира курс за гимназисти на тема Лични финанси

0

Варненският свободен университет “Черноризец Храбър” кани учениците от гимназиалния етап на курс по лични финанси, който ще води преподавателя и един от водещите български финансисти – проф. д-р Даниела Бобева.

Обучението е безплатно и е с продължителност 30 часа. То ще се проведе онлайн, като началото му съвпада с междусрочната ваканция – 1, 2, 3, 8, 9 и 10 февруари 2022 г. от 8,45 до 12,50 ч. В него учениците ще имат възможност да участват, да задават въпросите си и да общуват, както с преподавателя, така и със студентите от ВСУ “Черноризец Храбър”.

Курсът се провежда по инициатива на Факултет “Международна икономика и администрация” и има за цел да запознае участниците с основните принципи на управление на личните финанси, рисковете и ползите от използването на финансови услуги и изграждането на умения за финансово управление. Целта е да се придобият знания за вземане на разумни финансови решения, като се постига максимален финансов ефект и ефективно управление на рисковете.

Проф. д-р Даниела Бобева е преподавател във ВСУ „Черноризец Храбър” и международен финансов експерт с над 20-годишен опит. Тя е заместник министър-председател на България в периода 2013 – 2014 г. и министър на търговията (1997 г.). В продължение на 11 години е директор на Европейската и международна дирекция в БНБ. Управлява проекти за въвеждане на европейските принципи и добри практики в банковата система на Египет, Черна гора, Сърбия, Албания, Македония. Бивш председател на агенцията за чуждестранни инвестиции (1995-1996).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *