Висшето училище по телекомуникации и пощи ще бъде домакин на дискусионен форум по проблемите на лидерството

0

Дискусионен форум “Лидерството като бранд в условията на Четвърта индустриална революция” ще се проведе на 23 март (петък) от 11.00 часа в зала 1005 на Висшето училище по телекомуникации и пощи.

Форумът е част от богата та програма, посветена на 137-та годишнина от създаването на училище за практическо и теоретическо изучаване на телеграфичната и пощенска служба и третата годишнина от преобразуването на Колежа по телекомуникации и пощи във Висше училище по телекомуникации и пощи.

Целта на форума е да представи широка платформа за дискутиране на проблемите на лидерството в условията на цифрово общество.

В условията на все по-силно дигитализираща се икономика и изправени пред потребността за бързо изграждане на млади лидери с нови ключови компетенции, Висшето училище по телекомуникации и пощи си поставя амбициозната задача да бъде мост между хората и технологиите и да работи със своите партньори от ИТ сектора за изграждането на бъдещите лидери н нашата страна.

Форумът ще се съсредоточи върху две основни теми:

1. Качествата на лидера в условията на Четвърта индустриална революция

2. Качествата на организациите – лидери в условията на силно дигитализирана глобална среда.

Форумът получи поздравителен адрес от Президента Румен Радев, а Висшето училище по телекомуникации и пощи в навечерието на 24 май ще бъде удостоено с Почетния знак на Президента на Република България.

Сред поканените са както представители на бизнеса – партньори на ВУТП, така и представители на политическия елит.

В рамките на форума ще се проведе и първата церемония за връчване на званието „доктор хонорис кауза” в историята на Висшето училище по телекомуникации и пощи.

Първите удостоени с него ще бъдат специалните гости на форума  Кристиане фон ден Хайден – изпълнителен директор на „Сайнеркуб Интернешенъл” и Манфрет Маус – основател на концерна OBI, Германия и съдружник в „Сайнеркуб Интернешенъл”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *