Високи технологии в училищната програма предлагат “Технократи”

0

Обогатена и по-ефективна училищната програма в България, чрез включване на технологии в учебните предмети, представя образователен център „Технократи”, част от настоящото издание на „Промяната” – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се организира в партньорство с Reach for Change България. „Промяната”, която основателите на „Технократи” Михайло Николич и Ивайло Бонев искат да постигнат, е въвеждане в училищата в цялата страна на курсове по дисциплини като роботика, програмиране или зелена енергия. В подобни занятия младите технократи, боравят практически с различни задачи, за които сами търсят решение – например как да сглобят вятърна турбина или как да конструират и програмират робот. Този процес ги насърчава да мислят творчески, да бъдат любопитни, но и търпеливи, да работят заедно.

 

„Технократи“ работят вече с няколко училища в София и страната, провеждат и частни курсове за деца и младежи от 7 до 16 години. Ивайло и Михайло имат за цел да допринесат за въвеждането на иновативни програми в повече училища и да достигнат до подрастващото поколение в цялата страна. За целта разработват учебна програма, подходяща за въвеждане в образователните институции, която използва технологиите като средство за изучаване на учебни дисциплини като математика, различни науки, изкуства и други. Допълнително, на базата на опита с използвания от тях хардуер, те консултират училищата и институциите как да инвестират разумно в нови технологии, за да допринесат за развитието на образователния процес.

 

Програмата на „Технократи” постига няколко цели: запознава децата с разнообразието от технологии, които да им служат градивно и поставя тях самите в центъра на активен образователен процес. Така, те намират поле за изява, експериментират и се изявяват в нови хоризонти.

 

Дали „Технократи” ще успеят да постигнат целта си в рамките на инициативата  ще стане ясно след 4 февруари, когато ще бъде излъчен официалният победител в „Промяната” 2018, събрал най-голям вот от гласове във Facebook. Гласуването е до 3 февруари директно чрез един клик на специално указаното място в онлайн платформата на телевизионното предизвикателство:

 

https://nova.bg/promyanata/technokrati   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *