Вижте верните отговори от матурата по български език и литература

0

students

Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от тестовата част на днешния държавен зрелостен изпит по български език и лиетратура.

Uchi.bg ви предоставя тази информация в прикачения файл: dzi_bel_19052017.

Налични са и верните отговори от т.нар. “малки матури” или националното външно оценяване за седмокласниците, отново по български език и литература.

Тях можете да видите тук: 7kl_bel_19052017.

Припомняме, че в понеделник ще се проведе вторият държавен зрелостен изпит върху предмет по избор, като възможните дисциплини, по които се полага матура, са общо 13. По четири от тях матурата се състои от два модула. Това са математика, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда и биология и здравно образование.

По останалите предмети модулите са три, като при повечето от тях първият и вторият модул се състоят от по 60 минути. Третият модул е от 120 минути. Единствената разлика е по предметите география и английски език, при които първият модул е 60 минути, а вторият и третият са по 90 минути.

Както и на първия държавен зрелостен изпит, учениците няма да имат право да напускат залата, докато не са приключили работата си по съответния модул.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *