Български ученици с шанс за стипендия от Babson College

0

01Няколко хиляди български ученици, които ще завършат средното си образование през 2015 година, имат шанс да се борят за възможността да получат стипенцията на фондация „Кроношпан” за обучение в американския Babson College. Както съобщава сайтът Projectmedia.bg, намиращото се до Бостън в щата Масачузетс учебно заведение е обявено за едно от най-добрите в света училища за предприемачи и е класирано в топ 20 на образователните институции в сферата на икономиката за 15 поредни години в САЩ.

От „Кроношпан” вече представиха пред 40 български училища в цялата страна подробности за стипендията, която може да получи един български ученик. Българските абитуриенти ще се борят с връстниците си от Унгария и Словакия  за правото да станат стипендианти на фондация „Кроношпан”. Избраният ще се обучава четири години в престижния колеж, а разходите по образованието му на стойност 500 000 долара, ще бъдат поети от фондацията.

Селекцията и подборът на кандидатите ще бъде по документи. Всеки от тях ще трябва да напише и презентация под формата на есе. Изборът на победителят за новата учебна година ще бъде направен изцяло от ръководството на Babson College.

От университета определят себе си като учебно заведение, чиято мисия е да възпитава и обучава лидери, които да развиват икономиката на света. През миналата година в него са започнали образованието си 489 младежи от 6068 кандидати от цял свят.

Повече информация за стипендията е достъпна на уеб страницата на фондацията. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *