Български студенти посетиха виртуално 21 университета

Виртуални щандове, разходка в кампусите на университетите, разговори в реално време с лектори, студенти, безплатни консултации, богата програма с презентации и полезни материали, които са достъпни още месец – това бяха част от акцентите на виртуално изложение за образование в чужбина тази събота.
Онлайн платформата на виртуалното изложение, се използва за първи път в България и е специално пригодена за такъв тип образователни събития.

Организираното от консултантска агенция Едланта изложение бе напълно безплатно и успя да предостави качествена информация и полезни насоки на всички кандидат-студенти чрез иновативна платформа, визуализираща щандовете на над 21 водещи университета от Австрия, Германия, Италия, Нидерландия, Великобритания, Дания и дори Япония.

Японските университети привлякоха интереса на кандидат-студентите с програмите на обучение, които предлагат изцяло на английски език и с възможностите за стипендии покриващи до 100% таксата от обучение на българските младежи.

Друг акцент от изложението беше проекта Study in Germany, чиито представители запознаваха желаещите да следват в Германия с условията за прием и кандидатстване във водещите немски университети. От държавните вузове в страната бяха представени университетите в Майнц и Магдебург и техническите университети в Дрезден, Котбус и Илменау.

Традиционно университетите в Нидерландия присъстваха на изложението като представиха нови програми на английски език, а специално избрани за събитието български студентски посланици (student ambassadors) споделяха своя опит от следването и студентския живот в Страната на лалетата.

Предвид наситената програма с безплатни презентации и семинари на Едланта и гост-университетите, средно по 50 души имаха възможност да посетят всеки един щанд в рамките на деня на изложението.
За първи път организаторите на изложението предоставят уникална възможност за тези, които не успяха да се включат на 10 октомври: в рамките на следващите 30 дни виртуалната зала на изложението ще бъде отворена с достъп до записи на всички семинари, презентации и материали. Необходима е само безплатна регистрация на www.edlanta.vfairs.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *