Български кандидат-студенти ще се запознаят с нови за страната ни специалности

0

За първи път у нас кандидат-студентите ни ще се срещнат с непознати за България специалности, които са се появили едва през последните 10 години. Това ще се случи по време на пролетното издание на изложение „Европейско образование 2018“, което  се организира от консултантска агенция Едланта на 10-ти март в София (хотел „Хилтън“) и 11-ти март във Варна (хотел „Галерия Графит“).  В следващото десетилетие тези специалности ще заемат лидерски позиция в професионалната реализация по цял свят.

Една от най-интересните, предлагана от редица холандски университети, е „Управление на водни ресурси“. Човечеството вече изпитва глад за специалисти, които да разрешат проблемите, свързани с недостига на питейна вода или с опастността от наводнения, породени от глобалните промените в климата.

Навлизането в дигиталната епоха наложи един нов тип маркетинг, без който нито един бизнес вече няма да може да съществува. Престижни университети във Великобритания, Холандия и Германия вече подготвят специалисти по „Дигитален маркетинг“! Една от най-модерните специалности, появили се едва в последните 10 години и към която се очаква нарастващ интерес в бъдеще, е „Кибер сигурност“. Дипломираните специалисти ще разработват системи за защита на личните ни данни във време, в което все повече стандартни и всекидневни дейности се извършват онлайн.
Други актуални сфери, с които за българската кандидат-студентска аудитория  и техните родители ще се запознаят този уикенд, са Био медицина, Генетика, Нутриционистика, Креативни технологии…..

Сред най-популярните университети, които предлагат специалностите на бъдещето, са британските University of Sheffield, University of East Anglia,  University of Surrey, холандските University of Twente, HZ University of Applied Sciences, и мнoго други.

Участието в изложение Европейско образование е безплатно, след предварителна регистрация на www.edlanta.com или на място.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *