Български кандидат-студенти проявяват най-голям интерес към темата за бизнес в криза

0

Български ученици и кандидат-студенти се включиха в интерактивни работилници, разглеждащи различни казуси от бизнеса.

Събитието под надслов Business Your Future се проведе на 7 март в х-л „Хилтън“, София,  в рамките на изложение “Европейско образование за успешна кариера” – 2020.

Бъдещите кандидат-студенти проявиха голям интерес към темата „Бизнес в криза“, на която беше посветена една от работилниците. Останалите се фокусираха върху E-маркетинг, предприемачество, финанси и креативен бизнес.

Всички работилници се реализираха под ръководството на преподаватели в бизнес факултетите на университети от Великобритания и Нидерландия, които демонстрираха колко интересно и мотивиращо може да бъде усвояването на професионални знания чрез практически задачи.

Един от акцентите на събитието беше участието на японския университет Kyoto University of Advanced Science, който предлага инженерни програми на английски език, както и стипендии за бакалаври и магистри.

Посетителите на изложението получиха ценна информация и насоки във връзка с бъдещото си кандидатстване в чужбина, както лично от представителите на университетите, така и от консултантите на ЕДЛАНТА.

Пролетното издание на изложение „Европейско образование за успешна кариера“ – 2020 бе посетено от ученици от елитни държавни и частни училища от София и страната. Най-често задаваните въпроси бяха свързани с Брекзит,  финансовите параметри на следването в чужбина, специфичните изисквания за прием за конкретни специалности и университети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *