Български и международни компании се включват в 30-ия кариерен форум на АУБ

0

Юбилейното тридесето издание на ежегодния панаир за професионална реализация на Американския университет в България (АУБ) ще се проведе на 29 март в Студентския център на кампуса. И тази година кариерният форум по лесен и ефективен начин ще свърже студентите на АУБ с бизнеса, като до момента регистрираните компании са близо 50.

По време на форума младите таланти на университета ще могат да се консултират с водещи работодатели и ще имат различни възможности да намерят професионална реализация с работа или със стаж.

Редом с програмата за кариерно партньорство, разработена специално за бизнеса, която има за цел да насърчи компаниите да изграждат дългосрочно своята корпоративна и работодателска марка в рамките на кампуса, тази година представители на Асоциацията на възпитаниците на АУБ ще бъдат на разположение през целия ден за лични разговори и срещи.

„За да подобрим преживяването, тази година сме осигурили като специален наш гост възпитаника на АУБ Владимир Борачев. Професионалният сертифициран коуч ще говори пред студентската общност между 18:00 и 18:30 ч. в аудитория „Андрей Делчев“, а непосредствено след изложението е предвидена и панелна дискусия на тема „Живот след АУБ“, сподели Мартина Горова, мениджър „Връзки с възпитаници“.

Участници в дискусията ще бъдат Евелина Ван Менсел, преподавател по маркетинг и предприемачество в АУБ, Светозар Георгиев, съосновател на Telerik Academy & Campus, и Ноел Сета, основател на Apollo Digital.

Модератор на събитието ще бъде управителят на Университет за деца Явор Киряков.

Кариерният форум на АУБ е първият по рода си, организиран от университет в Югоизточна Европа, а през дългата си история форматът доказва, че е особено ефективен, защото предоставя възможност на работодателите да се свържат директно със студентите на университета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *