Бъдещи български студенти във Великобритания, Германия и Холандия черпят опит от завършили сънародници в Европа

0

Най-желаните специалности за българските кандидат-студенти в чужбина тази година са инженерните специалности, био технологии и био медицина, компютърни науки, различни видове дизайн – продуктов, графичен и интериорен. По отношение на  държавите,  най-много ще заминат за Великобритания, Германия, Холандия, Австрия и Италия, споделят консултантите по образование в чужбина от Едланта.

За да обменят опит и да се подготвят за бъдещите предизвикателства на посочените специалности, както за спецификите на живота в отделните държави, бъдещите студенти ще се срещнат с вече учещи или завършили. Това ще се случи на 25.07., от 18,00 часа, в литературен клуб „Перото“, по време на традиционното събитие YEAP – Your Education Abroad Party.

Тази година кандидат-студентите ни са приети в много на брой престижни университети, което доказва повишено ниво на подготовка и висока степен на знание на чужди езици (особено немски и английски). Повечето от  кандидатите ни са завършили с оценки над 5. Има много български младежи, приети в престижни учебни заведения, като University of Oxford, University of Southampton, University of Birmingham във Великобритания; RWTH Aachen в Германия; University of Twente в Холандия; Bocconi University и Università Cattolica – Италия и много други. 

По време на събитието организаторите ще връчат специална стипендия от 1000 евро, която да подпомогне първите стъпки на бъдещите студенти на чужда почва. Печелившият ще бъде избран сред участниците в конкурса за есе на тема „Моите предизвикателства по пътя към образование в чужбина“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *