Броени дни остават до Дни на кариерата: ИТ, комуникации и аутсорсинг 2023

0

Форум Дни на кариерата: ИТ, комуникации и аутсорсинг стартира на 14 октомври в София!

Десетки компании в секторите ще се представят с щанд в зала „София Гранд“ на столичния хотел „Маринела“. За първи път в рамките на това събитие ще има и кът на японската икономика: Bulgarian – Japanese Tech Job Fair & Forum.

11 японски компании ще присъстват в търсене на ИТ таланти. Повечето от тях са работодатели без представителство в България. Инициативата се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger заради опита и традициите в провеждането на кариерни събития с доказан ефект, и съвместно с Mynavi Corporation и Министерство на икономиката на Япония (Japanese Ministry of Economy, Trade and Industry (METI)).

В софийското издание на Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2023 ще се представят 41 компании, а участниците за страната са 64. Следете сайта на събитието, където е поместена информация за компаниите участници.

Постоянно променящата се сфера на информационните технологии направи ИТ специалистите незаменими за почти всяка индустрия. В последната година обаче настъпи изненадваща промяна – спад в търсенето и замразяване на наемането на служители в големите ИТ компании. Технологичните гиганти с представителства в България, доскоро жадно търсещи таланти в областта на ИТ, сега замразяват наемането, което кара амбициозните млади специалисти да се замислят накъде да поемат. Кариерните форуми може да се окажат отговорът на въпроса за намиране на работа в тази област.

Паралелно с изложението в съседна зала ще се проведе конференция, в рамките на която ще има кратки представяния на японските компании, както и дискусии на теми като „Особености на японската работна култура“ и „Как да започнеш работа за японска компания?“.

За финал ще се проведе състезание по програмиране. Желаещите да се включат трябва да се регистрират тук! А победителят ще спечели награда от JobTiger – двупосочен билет до Япония.

Програма на изложението:

  • София – 14 октомври 2023 – Хотел „Маринела“, от 10:00 до 18:00 часа
  • Габрово – 19 октомври 2023 – Технически университет, от 10:00 до 14:00 часа
  • Пловдив – 21 октомври 2023 – Пловдивски Панаир, Конгресен Център, от 10:00 до 16:00 часа
  • Варна – 21 октомври 2023 – Хотел-галерия „Графит“, от 10:00 до 16:00 часа

 

За регистрация, както и за подробности за програмата, изложителите на форума и други детайли за провеждането му – посетете https://careerdays.bg/bg/it-careerdays

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger.

Златен спонсор на събитието е ABA – Work in Austria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *