Британката Тейтъм Флин ни запознава с нейните „Дяволици-хубавици“

0

Втората книга от забавната тийн поредица „Дневниците на един Д’Явол“ на британската писателка Тейтъм Флин е вече в книжарниците. „Дяволици-хубавици“ (ИК „Сиела“) ни среща с добре познатите ни от страниците на „Жупел за закуска“ Джинкс д`Явол и неговата вярна приятелка Томи, които се забъркват в нови щури приключения в огнения град на насилие и адски мъки Пандемониум.

Най-малкият син на Луцифер – Джинкс Д’Явол – се забърква в нова каша, тъй като очевидно не умее да стои далеч от проблемите. Също както не умее да бъде зъл, да тормози другите, да обижда и да върши лошотии – все неща, които някак се очакват от гордия наследник не на кой да е, а на самия Луцифер.

След като двамата с най-добрата му приятелка Томи успяха да опазят баланса между Рая и Ада, след като опасен заговор бе заплашил да го преобърне в първата част от поредицата „Дневниците на един Д’Явол“, сега ще им се наложи да преодолеят нови премеждия из демоничния град Пандемониум, който двамата приятели смятат, че познават добре. Но дали…?

Нова беда се задава на хоризонта. Двамата ще се срещнат с повече опасности, откогато и да било. Плюс-минус няколко приятелски настроени гаргойла и един много поспалив ленивец.

Тейтъм Флин намира призванието си в литературата още на 7-годишна възраст. Работила като крупие на круизен кораб, автор в списание за пътуване, учител по английски в Италия и професионален покер играч, през 2015 г. британката най-накрая поема по професионалния път, за който мечтае от дете, създавайки поредицата си за деца „Дневниците на един Д’Явол“. С „Дяволици-хубавици“ Флин поставя край на историята на Джинкс д`Явол и неговата приятелка Томи, започнали в „Жупел за закуска“.

Преводът на „Дяволици-хубавици“ от английски език е на Борислав Стефанов, а корицата е на Стоян Атанасов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *