Борба с вредителите в големия град

Може би си мислите, че след като живеете в голям град, няма опасност да се срещнете с вредители като хлебарки, мравки, плъхове, бълхи, кърлежи и прочие? За съжаление това съвсем не е вярно и дори напротив, в София тези гадинки са доста често срещано явление, тъй като големият град означава много хора и съответно много отпадъци и мръсотия, които привличат голяма част от тях като магнит. Наличието на бездомни животни пък обуславя инвазията на бъхи и кърлежи, които могат да бъдат наистина опасни, защото освен, че са кръвосмучещи, са и преносители на редица опасни заболявания. Заразените кърлежи се увеличиха значително през последните години заради промените в климата и са еднакво опасни както за хората, така и за домашните им любимци. Напоследък в любимия ни град зачестяват и случаите на дирофилариоза при кучетата, която пък е пренасяна от комари. До скоро за тази опасна болест можеше само да прочетем в медицинските статии, тъй като заразените с дирофилария комари обитаваха предимно южната ни съседка Гърция заради топлия и влажен климат, но сега вече тя е факт и у нас.

Всичко това звучи апокалиптично, но всъщност има едно наистина лесно решение и то се изразява в навременната борба с вредителите, чрез обработка на площите със съответните препарати. Разбира се за целта са нужни опит и познания, които един обикновен човек рядко притежава, затова трябва да потърсим компетентната помощ на специалзирана в бранша фирма. Тази, която ще ви предложа е Превента ДДД.

Превента ДДД е лидер в борбата с вредителите на нашия пазар, а сред доволните й клиенти са редица големи компании, но всеки обикновен човек също може да потърси услугите й за обработка срещу дървеници, хлебарки, плъхове, кърлежи, бълхи и всички останали опасности, които ни дебнат в града.

Ако живеете в блок, най-вероятно вече сте се срещали с досадните хлебарки, които сякаш извират от канализацията, а опитите ви да се справите с тях с продаваните по магазините спрейове и капани, дават краткотрайни и неефективни резултати. Това е така, защото, за да се преборите с хлебарките, за които се твърди, че биха оцелели и след атомна бомба, е нужна цялостна обработка, а не частични опити в отделен апартамент или помещение. Разбира се няма как да направите подобно нещо сами, а и пръскането зависи от всички ваши съседи в блока, но след като вземете решение за борба с вредителите, можете да се обърнете към Превента ДДД за помощ. На сайта на фирмата ще намерите полезна информация за борбата с различните вредители, както и различни ценови пакети, сред които можете да изберете подходящия за вашите нужди.

Хлебарките са проблем предимно в големите, гъсто населени квартали и нападат жилищата ви през канализацията, но има и едни други досадни вредители, които също се опитват да достигнат до вас и това са бълхите. За съжаление през последните години, благодарение на мерките, взети от общината за борба с бездомните кучета, на тяхно място се появиха пълчища котки, които необезпокоявани обитават мазетата и дворовете. Тъй като котките се размножават бързо, София се оказа в плен на пухкавите животинки, услужливо хранени и пазени от съседите ни. Това обаче е огромна предпоставка за наличието на бълхи, чиито гостоприемници са именно котките. Освен, че хапят неприятно, бълхите също пренасят редица зарази и тъй като са кръвосмучещи, лесно могат да ги предадат на хората с ухапване. Особено през пролетта и лятото, бълхите се превръщат в наистина огромен проблем, а ако сте се опитвали да се справите с тях с частично пръскане на дома или двора, със сигурност знаете, че това въобще не е лесна задача. За щастие решението на този проблем се крие в едно единствено обаждане до Превента ДДД, а фирмата и нейните специалисти знаят как да ви отърват от вредителите. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *