Близо 5000 участници се включиха в четвъртото издание на Digital Scouts – социално отговорната кампания на Yettel, която помага на децата и младежите да се справят с опасностите онлайн. Участниците трябваше да отговорят на 24 въпроса свързани с различни предизвикателства в уеб пространството. Верните отговори им дадоха шанс да се включат в томбола за страхотни награди осигурени от Yettel.

Въпросите и тази година бяха свързани с теми като онлайн тормоз, киберсигурност и умение за разпознаване на фалшива информация. Специално внимание бе отделено на изграждане на информираност за сигурност и сила на паролите, опасно и неприлично съдържание и адекватна защита на устройствата от вируси. Новото издание на кампанията взе предвид скорошно проучване на Yettel за най-често срещаните проблеми сред деца и тийнейджъри.

Традиционно кампанията бе подкрепена от популярни лица  и инфлуенсъри, които представиха на своите аудитории Digital Scouts по атрактивен и същевременно разбираем за децата начин. Част от тях споделиха и своите лични истории, свързани с обидни коментари онлайн, чувството на несигурност, което са изпитвали при различни ситуации в социалните мрежи, фишинг и вируси. Приложението традиционно оглави класациите в онлайн магазините, като се изкачи на първо място при безплатните приложения игри в App Store и на четвърто в същата категория за Google Play.

В новото издание на Digital Scouts основната платформа, от която инфлуенсърите дадоха гласност на кампанията, бе TikTok – социалната медия поставена на първо място по предпочитание в проучването на Yettel.  Кампанията бе подкрепена и в Instagram от инфлуенсъри родители на деца в тази таргет група. За последните три издания на Digital Scouts кампанията достигна до над 56 000 деца и младежи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *