Благотворителният базар в Софийския университет събра над 18 600 лева

0

На провелия се в Софийски университет благотворителен базар “Купи книга в помощ на Украйна” бяха събрани 18 666, 36 лева. Сумата е дарена на Българския червен кръст целево в помощ на пострадалите в конфликта в Украйна.

 

В неделния ден в централно фоайе на Алма матер повече от 600 човека избраха да дадат нов живот на над 3 000 книги с кауза. През целия ден десетки хора оставяха свои любими книги, излезли на пазара през последните години.

 

Поради големия интерес към инициативата, събитието ще се повтори в събота, 26.03.2022 г. от 11:00 до 18:00 часа, отново в Централно фоайе на Ректората на Софийски университет.

 

И тази седмица всеки може да участва като:

1. Донесе свои книги и ги дари на входа при доброволците, които ще се погрижат да ги изложат на видно място. Приемат се книги през целия ден. Организаторите молят дарените книги да са в добро състояние, по-съвременни и издавани последните 10-15 години. Могат да бъдат донесени книги на български или чужд език – проза, поезия, детски книги, специализирана литература, албуми и селектирани списания.

2.Разгледа изложените заглавия и избере онова, на което иска да даде втори живот в своята библиотека като всички книги, списания и албуми ще се продават на цени от 5 или 10 лева.

3. Дари в нашите запечатани урни.

Благотворителният базар се осъществява благодарение на група доброволци и Студентския Съвет към Софийския Университет „Св. Климент Охридски“.

Книгите, които няма да бъдат продадени, ще бъдат дарени на библиотеки и читалища в страната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *