Благотворителна фотоизложба показва снимки от Антарктида

0

001На 04 автуст от 18 часа в Националния природонаучен музей на бул. Цар Освободител 1 ще бъде открита благотворителната фотоизложба  „Антарктида-студеният юг”.

Изложбата съдържа 20 броя фотоси, чрез които посетителите могат да проследят фоторазказа на Иглика Трифонова за живота на българската полярна база, за уникалния животински и растителен свят и уязвимата антарктическа екосистема на най-студения континент на Земята. Снимките ще бъдат изложени във фоайето на Националния природонаучен музей до 24 август.

Събраните средства ще се използват за създаване на образователни програми за ученици и студенти в музея с използването на интерактивна дъска, която превръща всяка статична повърхност в интерактивна среда. По този начин презентациите в музея ще станат незабравими, а пътят на знанието – още по-атрактивен.

Изложбата се организира от Българския антарктически институт и Асоциацията на младите полярни изследователи по повод 125-годишния юбилей на Националния природонаучен музей в София. Иглика Трифонова е професионален фотограф с над 20-годишен опит.  През 2006 г. и 2012 г. участва като фотограф и член на биоложкия екип в Четиринадесетата и Двадесетата български експедиции до Антарктида.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *