Роботи в Южния паркЮжният парк в София вече има първата си библиотека на открито. От 18.30 часа днес най-малките посетители на парка могат да слушат приказки в специално обособения зелен кът до входа на парка откъм бул. „Гоце Делчев”. Зоната е част от проекта „ПАРКирай се на зелено” на Пощенска банка и ще гостува на парка до 22 септември.

Освен детската читалня за приказки, зеленият кът предлага още: безплатен Wi-Fi, разнообразни игри на открито, турнири по табла и други игри. Зелената зона в Южния парк стана домакин на първата атрактивна демонстрация с училище по роботика Robopartans. Над 20 деца се включиха в инициативата и сами програмираха и управляваха симпатичните малки роботи. Роботите ще гостуват на зелената зона отново на 21 септември (събота) в 17 ч., а дотогава посетителите на парка могат да си изберат турнир, уъркшоп или забавна игра по техен вкус.

Запалените по табла и Катан например ще могат да премерят сили на турнира на 19 септември от 18:30 часа. Като част от проекта, Пощенска банка организира и “Зелена игра” с награди във Facebook на адрес www.facebook.com/PostbankBG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *