Безплатните онлайн обучения за учители за работа с платформата Smart Classroom продължават и през лятната ваканция  

0

 

Лятото вече е в разгара си и докато учениците са отдадени на лятната ваканция, то преподавателите им се готвят за новата учебна година още от сега.  Независимо от формата, в който 2020 – 2021 учебна година ще се проведе,  българският екип зад платформата Smart Classroom е в готовност да подкрепи учители и ученици, като им предостави ефективна онлайн среда за обучение с разнообразие от функционалности и инструменти.

 

В помощ на учителите

 

Изминалите месеци определено бяха изпитание за българските педагози, които трябваше от разстояние да продължат да обучават пълноценно своите ученици, с което всички се справиха повече от успешно. За всички тях екипът на Smart Classroom, в партньорство с daskal.eu, предостави напълно безплатно виртуална класна стая с мултифункционална дъска. Тя ще продължи да функционира безплатно за потребителите на платформата и през предстоящата учебна година, а до тогава в нея ще се проведе първият модул от обучение по програмата за създаване на онлайн портфолио в средата на платформата. Към момента над 1000 учители са преминали обучения  в следните направления:

  • Използване на платформата Smart Classroom за организация на учебния процес
  • Създаване на онлайн портфолио на педагогически специалисти и на ученици
  • Създаване на учебно съдържание с добавена реалност (AR)

 

Обученията се провеждат от фондация “Образование 5.0”, като заявки към тях се подават на адрес office@edu5.0.bg. Свободни места има за датите 27.08.2020 г. и 09.09.2020 г. За индивидуални заявки ще бъдат публикувани дати на обучения на smartclassroom.bg в секцията „Новини“. Обученията са вписани в Информационния регистър на одобрените програми за квалификация към Министерство на образованието. След преминаване и през втория модул в присъствена форма ще бъде присъден един квалификационен кредит за всяко от тях.

 

За учителите, които не успеят да запазят своите места за обученията, екипът на платформата предлага и видео уроци за работа с нея, които са достъпни на https://smartclassroom.bg/#videos.

 

В помощ на учениците

 

Приложението Smart Classroom AR, част от платформата Smart Classroom, сякаш говори на езика на учениците. То съчетава двата актуални подхода – на геймификацията и добавената реалност (Augmented reality), за да предложи визуално и интерактивно учене, което се превръща в игра. Към днешна дата в него могат да бъдат открити над 600 упражнения с добавена реалност по най-различни предмети за ученици от 1. до 12. клас, съобразени с одобрените от МОН учебни програми по различните предмети, подходящи както за работа в клас, така и за самоподготовка. За целта е нужно мобилното приложение да бъде свалено на Android устройство и маркер, който да се сканира, в следствие на което упражнението се „отключва“ и се зарежда на екрана.  Универсалният маркер е безплатно достъпен да се свали и разпечата от сайта https://ar.smartclassroom.bg/ – секция „Маркери“ .

 

Smart Classroom е проект, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *